Raymarine pressekonference: seneste produktudvikling og handelsopdatering for 2020

Thursday, 10th December, 2020


From left: Peter Ingram, Vice President of Marketing for FLIR Maritime; Gregoire Outters, FLIR Maritime General Manager and Andy King, Vice President Sales EMEA & APAC

På en virtuel pressekonference, der blev afholdt forud for METSTRADE Connect den 9. december 2020, delte medlemmer af Raymarine's ledelsesteam de seneste udviklinger for topmærket inden for marineeletronik og lancerede et innovativt nyt digitalt kontrolsystem: YachtSense™. De diskuterede også, hvordan virksomheden med succes havde håndteret de mange udfordringer, som coronavirus-pandemien har skabt i de seneste måneder, og hvordan den seneste handel indikerer en positiv fremtid for Raymarine og for lystsejlads.

Handelsopdatering for 2020, og vi ser frem mod 2021

Ved åbningen af konferencen sagde Peter Ingram, Vice President for Marketing for FLIR Maritime: "Selv om vi lokalt havde tilbagegang i Asien, var januar og februar gode måneder for FLIR Maritime og Raymarine. Da pandemien fejede hen over kloden, var der imidlertid lockdowns i flere lande, hvor mange af vores nøglepartnere bad om midlertidig standsning af produktionen.

"Men vi stoppede aldrig med at planlægge fremtiden og vedholdte vores investeringer i ingeniørarbejdet, og vi var opmærksomme på behovet for at støtte Raymarine's brugere ude på vandet. Vores service- og supportteam fortsatte med at foretage opkald og besvare mails under de alvorlige lockdowns i marts og april, og vi kommunikerede med Raymarine's brugere via webinarer, der nu er offentliggjort på YouTube."

Da han gik videre til den nuværende og den fremtidige tilstand på markedet, tilføjede Ingram: "Vi var rigtigt glade for at se handlen få vind i sejlene hen mod slutningen af sommeren og det tidlige efterår. Vi har haft en meget stærk handel på det seneste, og indtægterne og rentabiliteten har nået rekordhøje niveauer. Vi fortsætter med at investere i innovation og samarbejdet med vores kunder for at give sejlere den sikreste og mest fornøjelige tid på vandet."

Produktudvikling

I løbet af 2020 har udviklingsteamene hos Raymarine fokuseret på at levere nye innovationer til markedet. Efterfølgeren til den prisbelønnede Axiom, Axiom+ serien med multifunktions navigationsskærme, blev lanceret i juni, og Raymarine gav branchen et eksempel på deres helt nye kartografiplatform, LightHouse Charts.

Konferencen fortsatte derefter med den globale lancering af YachtSense™ og en opdatering af Raymarines assisterede dockingløsninger, DockSense Alert og DockSense Control.

YachtSense™

YachtSense, Raymarines nye digitale kontrolsystem, blev annonceret under pressekonferencen af Josh Wilson, der er Global Product Manager for Raymarine. YachtSense er et avanceret digitalt kontrolsystem, der kan skabe forbinder mellem næsten alle enheder om bord, og det giver kaptajnen total kontrol og bedre opmærksomhed om bådens systemer. Det hele kan styres af Yachtsense, lige fra motor- og generatorsensorer til klimakontrol og belysning, hvilket giver en ubesværet kontrol over båden, så kaptajnen og besætningen kan koncentrere sig om at nyde deres tid på vandet.

YachtSense styres fra en fuldt brugertilpasset grænseflade med touchscreen, der er tilgængelig via ethvert Raymarine Axiom-multifunktionsdisplay om bord. Med omfattende konfigurationsmuligheder og sikkerhedsfunktioner er systemet fuldt skalerbart alt efter ejerens behov.

DockSense™ Alert og DockSense Control

En opdatering om DockSense, Raymarines banebrydende nye værktøj der leverer 360° opmærksomhed og kontrol ved docking af din båd (valgfri), blev leveret af et team bestående af Gregoire Outters, General Manager hos FLIR Maritime, og Andy King, Vice President Sales EMEA & APAC.

Der er to versioner af DockSense: DockSense Alert, som giver yachtkaptajner et 360° visuelt overblik over området omkring deres båd og nærhedsadvarsler, mens de manøvrerer fartøjet i position, og DockSense Control, som tager de samme input og bruger motorer om bord til bevaring af position og perfekt udført og joystick-kontrolleret docking.

DockSense Alert-systemet blev lanceret tidligere i 2020, og den første kommercielle installation blev udført på en Monte Carlo MCY 76 i år.

"DockSense Control har en bred vifte af fremdriftssystemer, og dette har været i centrum for vores seneste udvikling, kommenterer Gregoire Outters. "Vi har allerede demonstreret DockSense Control med pod-motorer og udenbordsmotorer, så fokus er nu på at få systemet til at fungere med indenbordsmotorer. Vi har haft et omfattende samarbejde med Aventics vedrørende joystick-kontrollen og med Nanni og andre førende producenter, så vi kan tilbyde DockSense Control til alle både med hækmotorer og thrustere."

Et operativt system er allerede i brug på Raymarine's Hardy 42-testbåd i Storbritannien, hvor det har vist sig at være i stand til at håndtere stærke vinde og tidevand.

For flere oplysninger om Raymarine produkter kan du besøge www.raymarine.eu