FLIR lancerer Raymarine ClearCruise AR og er dermed branchens første virksomhed, der anvender navigationsteknologi med udvidet virkelighed

FLIR lancerer Raymarine ClearCruise AR og er dermed branchens første virksomhed, der anvender navigationsteknologi med udvidet virkelighed

Monday, January 14, 2019


ClearCruise AR (Augmented Reality) giver brugere af Raymarine Axiom et nyt niveau af navigationsbevidsthed

WILSONVILLE, Ore. – den 3. oktober 2018 – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) er med lanceringen af Raymarine® ClearCruise™ AR (Augmented Reality) branchens første virksomhed, der anvender denne type af navigationsteknologi i Raymarines Axiom® multifunktionsdisplays (MFD), og dermed giver den forbedret bevidsthed til søs. Takket være ClearCruise AR kan brugere af Raymarine Axiom multifunktionsdisplays tage bedre beslutninger med fysiske navigationsobjekter, der vises som et overlay på Axiom HD-videoskærme. FLIR bekendtgjorde også introduktionen af et nyt videostabiliseringsmodul, Raymarine AR200, som integreres med ClearCruise.

ClearCruise AR videobilleder understøttes af Raymarine CAM210 HD kameraer til maritimt brug, som giver AR-visning fra en hvilken som helst kameraposition på fartøjet. Videostabiliseringsmodulet AR200 er udstyret med en GPS/GNSS-præcisionssensor og samme AHRS-teknologi (bevægelses- og kurssensor), som finder anvendelse i Raymarines prisbelønnede Evolution™-autopiloter. ClearCruise AR sikrer nøjagtig visning af navigationsmærker i nærheden, AIS-trafik, objekter og rutepunkter og alt er synkronisert med virkelige billeder. Dette resulterer i øjeblikkelig genkendelse og gør det lettere at fortolke kompleks navigering og situationer med tæt trafik.

I denne uge fik ClearCruise AR tildelt innovationsprisen i kategorien for OEM-elektronik på IBEX i Tampa, Florida. ClearCruise AR følger i Axiom MFDs fodspor, som vandt den prestigefyldte innovationspris på Miami Boat Show i 2017.

“Vores nye ClearCruise AR teknologi er en intuitiv metode, som kombinerer navigationsdata med virkeligheden”, udtalte Travis Merrill, administrerende direktør for Commercial Business Unit hos FLIR. “Ved anvendelse af Axioms avancerede videofunktioner og vores eksklusive AR 200 teknologi for stabilisering af videobilleder sikrer ClearCruise AR, at bådejerne kan navigere tryggere i trafikerede eller ukendte farvande.”

ClearCruise AR til Raymarine Axiom, Axiom Pro og Axiom XL multifunktionsdisplays er kompatible med den kommende opdatering af operativsystemet LightHouse 3.7. Brugere af Axiom kan downloade opdateringen fra www.raymarine.com/lighthouse. Videokameraet CAM210 HD (695 euro ekskl. MOMS) kan p.t. fås via FLIRs netværk af Raymarine forhandlere. Videostabiliseringsmodulet AR200 (495 euro ekskl. MOMS) og LightHouse 3.7 bliver tilgængelige i oktober 2018. Nærmere oplysninger om ClearCruise AR findes på www.raymarine.com/clearcruise.

Om FLIR Systems

FLIR Systems blev grundlagt i 1978 og har hovedkvarter i Wilsonville, Oregon i USA. Det er en af verdens førende producenter af sensorsystemer, der forbedrer perceptionen og øger den maritime situationsbevidsthed, hvilket hjælper med at redde liv, forbedre produktivitet og beskytte miljøet. FLIRs vision er, gennem sine næsten 3.500 ansatte, at være "The World's Sixth Sense" ved at udnytte termografi og tilstødende teknologier til at levere innovative, intelligente løsninger til sikkerhed og overvågning, miljø- og tilstandsovervågning, udendørs rekreative aktiviteter, maskinsyn, navigation og avanceret trusselsdetektering. Få flere oplysninger på www.flir.eu og følg @flir.

Om Raymarine:

Raymarine, som er førende i verden inden for marineelektronik, udvikler og producerer det mest omfattende udvalg af elektronisk udstyr til lystsejlads og lette kommercielle marinemarkeder. De prisvindende produkter er designet til høj ydeevne og brugsvenlighed og fås igennem et globalt netværk af forhandlere og distributører. Produkter med Raymarines mærke omfatter radar, autopiloter, GPS-systemer, instrumenter, fiskesøgning, kommunikation og integrerede systemer. Raymarine er et mærke tilhørende FLIR Systems, som er førende i verden inden for termografi. Yderligere oplysninger om Raymarine findes på www.raymarine.dk.

COMMENT