Raymarine offentliggør integrationen med Cyclops Marine i den kommende versionaf LightHouse HVAR 3.16

Den nye Cyclops Marine-teknologi vil introducere trådløse belastningssensorer til brugere af det opdaterede LightHouse-operativsystem


Fareham, Storbritannien – XX oktober 2021 - Raymarine er glade for at kunne annoncere sin kommende softwareopdatering til LightHouse HVAR 3.16-operativsystemet. Opkaldt efter den kroatiske ø HVAR, i det østlige Adriaterhav, vil LightHouse 3:16 inkorporere flere funktionstilføjelser og omfatte smart, trådløs, load-sensing-teknologi fra Cyclops Marine. LightHouse softwareudgivelser giver nye regelmæssige systemfordele til alle sejlere, der bruger AxiomTM-skærme.

Cyclops Marine blev grundlagt i 2018 for at forenkle de sofistikerede belastningssensorer, der tidligere kun var tilgængelige til kapsejladsteams og superyacht-besætninger. Integrationen af denne teknologi med LightHouse HVAR 3.16 er beregnet til at give både kapsejlere og lystsejlere et betydeligt løft og øget opmærksomhed.

Cyclops marines sensorer er trådløse, belastningsfølsomme instrumenter, der er designet til at måle belastningslejerne i en sejlbåds rigningssystem. Smarttune er designet til at erstatte den eksisterende vantskrue på enten forstaget eller sidestagene, mens smartlinket blot kan tilføjes inline på ethvert skøde, falstag, bagstag, styreline, bomline, tackline eller runner. Disse sensorer forbinder trådløst til Cyclops Marine Gateway under dæk, som grænseflader med Raymarine Axiom-skærme for at afsløre belastningslejer ved angivne stresspunkter på en yachts rigning. LightHouse HVAR 3.16 giver brugerne mulighed for at se de live, statiske og dynamiske belastningsdata, der overføres af Cyclops Marines sensorer for op til 50 sensorplaceringssteder.

For kapsejlere gør visning af spændingen i realtid af forstag eller bagstag det muligt for rormanden at optimere skødespændingen ved kritiske punkter. Bevæbnet med denne viden, kan en skipper øge spændingen for at få mere kraft eller mindske den for at reducere kraften, så du får mest muligt ud af vindforholdene og styringen for at muliggøre den hurtigste, repeterbare performance.

Smart belastningsføler-teknologi er også til fordel for de katamaran-sejlere, der er mere fokuserede på fritidssejlads. Tvillingeskrog negerer naturlig krængning, når der sejles med kraftig vind, hvilket gør det sværere at bedømme sejlene. En bimini, der er almindelig i varmere klimaer, forstærker dette problem på grund af begrænset sejlsynlighed, hvilket gør det sværere at bedømme kraften i sejlene. Øjeblikkelige belastningsdata på Axiom-skærme fjerner behovet for en sådan vurdering og tvetydighed.

Ian Howarth, administrerende direktør for Cyclops Marine, skriver, "vi er meget begejstrede for, at sejlere med Raymarine AxiomTM-skærme kan drage fordel af at kunne se riggebelastninger i realtid. Igen og igen fortæller kapsejlere os, at når de når denne hastigheds-sweet spot, er det en game changer, at de er i stand til at kopiere riggens opsætning. For lystsejlere giver muligheden for at se belastningerne som et let forståeligt nummer sikkerhed for, at de sejler inden for sikkerhedszonen, eller for at formidle, at det er på tide til at overveje at rebe et sejl".

Axiom-brugere opnår en række yderligere funktionsforbedringer med den nye LightHouse 3:16-softwarereudgivelse. Ankertilstand tager nu højde for kølforskydning og målinger af vandlinje i forhold til dækket, og brugere af MercuryTM -motor kan nu drage fordel af en pop op-skærm, som giver rormanden systeminformationer, der hjælper dem med at håndtere deres motorer.

"De yderligere funktioner i LightHouse 3.16 og tilføjelsen af Cyclops marineteknologi er endnu et eksempel på den stadige forbedring af LightHouse-softwaren og Axiom-skærmens økosystem, der leveres til passende udstyrede sejlere. Belastningssensorer vil give bådejere klar adgang til de mest uundværlige data til rettidig og præcis sejlhåndtering," siger Gregoire Outters, General Manager for Raymarine. "Det styrker vores filosofi om at give sejlere fuld kontrol på vandet, hvor det fulde overblik over navigationsoplysninger på skærmen i realtid i høj grad øger sikkerheden, situationsopmærksomheden og ydeevnen."

For yderligere oplysninger om Raymarine LightHouse 3-operativsystemet, besøg www.raymarine.eu/multifunction-displays/lighthouse3/