Raymarines testfaciliteter går længere end konkurrenterne

Tuesday, December 17, 2019

En rundvisning i Raymarines miljøtestcenter afsluttes med en faldprøve, test af strømforsyning og en række procedurer, der er blevet udviklet til at etablere et produkts modstand over for felter med elektromagnetisk stråling

Når medarbejderne i Raymarines tankevækkende miljøtestcenter får besked om at droppe alt, tager de det bogstaveligt! Produkter, som allerede har været udsatte for en barsk behandling i varmekamrene, Wet Room (vådrum), Salt Mist Room (salttågerum), Hot Room (varmerum) og Shaker Room (rysterum), udsættes derefter for den mindre avancerede (men ikke desto mindre vigtige) faldprøve.

Alle produkter fra Raymarine droppes i deres emballage på alle kanter: Denne test sikrer, at produkterne ankommer i perfekt stand ved levering. Produkterne droppes også uden nogen form for beskyttelse for at simulere stød og skødesløs håndtering ved installation.

Raymarine - Test Centre

Efter denne barske behandling tages produkterne til EMC (elektromagnetisk kompatibilitet)-området, hvor afprøvning i henhold til IEC 60495 kombineres med interne procedurer, herunder strømforsyningstest for at sikre, at produkterne vil fungere inden for det spændingsområde, som de vil blive brugt i.

Disse test omfatter spændingsfald, indkoblingsstrømstød og strømstød. Interferens der opstår, når andet bådudstyr bliver tændt, kan forstyrre den delte strømforsyning, så disse test sikrer, at produkterne vil fortsat fungere korrekt.

Besøgende til testcenteret, som går ind i det enestående kammer for strålingsimmunitet, hvor væggene er dækket med et pyramideformet materiale, kan få associationer om Qs højteknologsike værksteder i Bond-filmene. Her sikrer afprøvningen, at produkterne stadig fungerer effektivt, når de bliver udsat for et felt med kraftig elektromagnetisk stråling.

Raymarine - Test Centre

Det absorberende materiale på væggene forhindrer refleksioner, så at kun det direkte signal fra antennen modtages, hvilket gør det lettere at skabe et ensartet testfelt. Ved denne proces placeres sende antennen bagerst i kammeret, mens testproduktet placeres på et bord i det forhåndskalibrerede felt og overvåges for at sikre, at det virker korrekt under stråling uden fejl som interferensstriber, som vises på en videofeed.

I et separat kammer identificerer afprøvning af strålingsemissioner den utilsigtede frigørelse af elektromagnetisk energi. Kammeret er et faraday bur: for at forhindre interferens fra eksterne signaler, er det udvendige kammer konstrueret af to lag stål. Indeni stopper en kombination af ferritplader og blå absorbator refleksioner.

På dette tidspunkt er det alt man kan gøre for at tilbageholde applausen over den utrolige, svimlende grundighed af Raymarines testprocedurer. Men ikke nok med det. Der er også AIS-simulatorer for at teste kombinerede AIS-sendere/modtagere, DSC-basestationssimulatorer for radioer, Wi-Fi-simulatorer... det er en omfattende investering, men den er hver en krone værd.