Raymarines systemer giver garanti for at vinde kapsejlads | Raymarine - A Brand by FLIR

Raymarines systemer giver garanti for at vinde kapsejlads

Wednesday, September 11, 2019


Racing Systems by Raymarine - A Brand by FLIR

Underrubrik: Raymarines løsningsbaserede innovationer har meget at tilbyde engagerede klubracere

Greg Wells og Will Sayer fra Raymarine har meget stor erfaring med kapsejlads. Greg, Raymarines EMEA OEM salgschef, “har kapsejlet i Farr 40 og Mumm,” mens Will, Raymarines Experience Manager for Sailing og Global produktchef for multifunktionsskærme (MFD) og instrumenter, har deltaget i offshore-kapsejladser såsom OSTAR og Fastnet i sin Sigma 33.

Racing Systems by Raymarine - A Brand by FLIR

Begge er velkvalificerede til at beskrive fordelene ved Raymarines produkter til klubracere, der begynder med live-visning af dynamiske laylinjer på kortet i virksomhedens LightHouse 3-operativsystem. “Denne funktion har selv vindhistorik,” påpeger Greg. “Så når den tegner laylinjen gør den det i form af en konus, fordi vinden beregnes i en valgbar periode mellem tre og 60 minutter. Vinden skifter konstant, og denne funktion giver dig effektive tips om den første mulighed for at krydse imod vinden og passere et waypoint eller den sidste mulighed for at gøre det.”

Will beskriver funktionerne til kapsejlads, der er tilgængelige i LightHouse Bermuda 3.10, den seneste opdatering til Axiom operativsystemet. “Vi har skabt en sidebjælke til kapsejladstimerfunktioner på den multifunktionelle skærm, som aktiverer nedtællingen og SmartStart-startlinjen,” siger han. “Med startlinje-toolet kan du pinge bagbords- og styrbordsenderne: Du kan gå til mærket for den ene ende af startlinjen og trykke på en knap og sejle til funktionærsbåden og trykke på en knap. Derefter har du indstillet din startlinje.

“Du vil vide den faktiske vindretning, så du kan bestemme den forskudte ende af linjen. Når den er indstillet, anvendes laylinjerne på selve startlinjen. Det betyder, at du kan se, om du skal krydse imod vinden for at klare linjen. Og når du ved det, giver nedtællingstimeren dig ‘burn-time.’ Når sidebjælken til kapsejladsfunktioner er aktiveret, vises en ny instrumentskærm kaldt Race Start: Den viser nedtællingstimeren i stort format. Den viser afstanden til startlinjen og vinkel i meter mod den faktiske vindretning, hvilket betyder, at du ser i hvilken ende en eventuel forskydning findes og hvor stor den er.”

Racing Systems by Raymarine - A Brand by FLIR

Will beretter mere om Raymarines trådløse skærme. “Maxi-skærmen er et vigtigt produkt til kapsejlads i vores produktudvalg af trådløse skærme: Store, lyse tal, beregnet til placering på masten, synlig fra et hvilket som helst sted på båden.”

“Airflow-software er indbygget i Maxi,” tilføjer Greg, “og den anvender korrektioner, som skyldes effekterne af opstrømning. Det er altid vanskeligt at få ‘tack-to-tack’-præstationer i sand vind: Det synes altid som om vinden krydser mod dig, når du krydser imod vinden. Airflow korrigerer dette, hvilket som standard giver 95-96 % nøjagtighed samtidigt med at du kan foretage præcise justeringer.”

Greg fortsætter med at rose Raymarines produktudvalg af trådløse instrumenter, som kan integreres i Raymarines SeaTalkNG-netværk via Microtalk Wireless Gateway. “Faktorer som f.eks. mål hastighed og polære data afhænger af en rimeligt velkalibreret båd og med Raymarines trådløse produkter får man en mere eller mindre kalibreret båd lige ud af kassen. Deltagere i kapsejladser vil ofte have forskellige data, når de sejler mod og med vinden, og derfor har vi fundet på en smart lille funktion, som automatisk ændrer dataene baseret på vind vinklen.

“Og integrationen med SeaTalkNG inkluderer Evolution -retningssensoren, så nu får du disse utroligt gode kompasdata i systemet. Disse data er afgørende for at alle præstationsorienterede data fungerer, fordi den rigtige vind beregnes ved hjælp af kompasset.

“Alt dette er resultatet af en tankeproces, der i høj grad sætter fokus på at opnå løsninger,” slutter Greg. “Vi fokuserer på at gøre livet lettere for vores kunder.”

COMMENT