Ny Ray52 VHF bringer bekvemmelighed og ro i sindet på havet

Ny Ray52 VHF bringer bekvemmelighed og ro i sindet på havet

Friday, April 29, 2016


Raymarines nyeste, kompakte VHF-radio inkluderer indbygget GPS for nem installation og adgang til vigtige DSC-funktioner

April 2016

Den NYE Ray52 VHF med indbygget GPS | Raymarine by FLIR

Den nyeste tilføjelse til Raymarines produktlinje af fastmonterede radioer er den kompakte Ray52 VHF med indbygget GPS-modtager. Ray52's ultrakompakte størrelse gør den perfekt til overfyldte ror, da den kan passe ind næsten alle steder. Dens overdimensionerede knapper og store baggrundsbelyste LCD-display gør den letanvendelig, både dag og nat.

Hvorfor VHF med en indbygget GPS? Det handler alt sammen om sikkerhed og bekvemmelighed.

Som alle de andre fastmonterede VHF-radioer til søfart, der bliver solgt i dag, har Ray52 også digitalt selektivt opkald, klasse D (DSC). DSC kan anvendes til lydløst at kontakte et andet DSC-udstyret fartøj eller til let at sende din båds position til en anden båd. I en nødsituation sender DSC-udstyrede radioer også øjeblikkelig et nødopkald med din båds navn og lokation til andre fartøjer og myndighederne i området. Denne værdifulde sikkerhedsfunktion fungerer kun, hvis din VHF-radio enten deler grænseflade med en GPS eller har en GPS-modtager indbygget.

Ray52's indbyggede GPS-modtager med 72 kanaler gør den DSC-parat lige med det samme. Der er ingen grund til at forbinde den med anden elektronik om bord. Det eneste obligatoriske opsætningstrin er at indtaste din båds MMSI-nummer til radioen for at gennemføre DSC-aktiveringen. Når den er gennemført, er du klar til at tage del i DSC-systemet for både bekvemmelighed og sikkerhed.

Den nye Ray52 kan fås hos Raymarines forhandlere overalt i verden fra og med denne måned.

COMMENT