Innovative nye sonarer og termiske kameraer gør sejlads sikrere og sjovere

Innovative nye sonarer og termiske kameraer gør sejlads sikrere og sjovere

Tuesday, August 25, 2015


Nye sonarer og termiske kameraer kan få sejlere til at se på længere afstand om natten og se mere under vandet

February 2015

den 11. februar 2015 - FLIR Systems (NASDAQ: FLIR) annoncerede frigivelsen af tre nye sonarer og to nye termiske kameraer, som har ét formål for øje: At gøre din tilbragte tid på vandet sikrere og sjovere end nogensinde før. Med FLIR's termiske billedteknologi, der er førende inden for branchen, det nye M400-stabiliserede termiske multi-sensorkamera og det håndholdte Ocean Scout™ termiske kamera, får sejlere ubegrænset mulighed for at spotte andre fartøjer, undgå kollisioner og føle sig sikre, når de sejler, ved at kunne se klart i totalt mørke og i dårligt vejr. Raymarines nye professionelle CP570 CHIRP-sonar, CP470 CHIRP-sonar og digitale CP370-sonar, der er designet fra bunden, giver fiskere mulighed for, uden sidestykke, at finde fisk. Sonarerne redefinerer blue water-sonarer med klare billeder af agnfisk og af rovfiskene omkring dem i det dybe vand.

"Vi har udstyret vores nye sonarer og termiske kameraer med FLIR's nyeste teknologi for at hjælpe med at skærpe sejlernes opmærksomhed, både på havet og under overfladen," siger Grégoire Outters, Vice President og General Manager hos FLIR Maritime. "De nye sonarmoduler giver lystfiskere et klart, ikke grumset eller tåget udsyn til store og små fisk, selv på dybt vand. Herudover hjælper vores nye termiske kameraer M400 og Ocean Scout sejlere med at føle sig trygge om natten og i dårligt vejr."

Termiske kameraer

Det seneste medlem af FLIR's prisvindende termiske kameraer i M-Serien, multi-sensor M400, er et alsidigt, marint pan/tilt kamera, det bedste i sin klasse og med høj ydeevne. Det giver sejlere mulighed for at se andre fartøjer, mennesker i vandet og navigationsfarer helt tydeligt, både dag og nat. M400-funktioner:

 • En termisk billeddanner med høj opløsningsevne på 640×480 kombineret med en unik, 3x optisk zoom-linse
 • HD-farvekamera fra Sony med 30× optisk zoom for øget sikkerhed
 • Et integreret, LED-lys med høj intensitet til positiv identifikation af nære mål
 • Aktiv gyro-stabilisering sørger for et roligt billede i hårdt vejr til søs
 • Med intuitiv joystick-kontrol og forbedret brugergrænseflade
 • Radarsporing og valgfri videosporing (model M400XR)

M400 vil være tilgængelig i anden halvdel af 2015.

Ocean Scout er et robust, kompakt, håndholdt termisk kamera til brug om natten, der tillader brugerne at se andre fartøjer, landemærker, bøjer og flydende affald i totalt mørke, hvilket gør opholdet på havet tryggere og mere afslappende. Ocean Scout-funktioner:

 • To tilgængelige modeller – 240×180 opløsning og 320×240 opløsning; 320-modellen har også live video output og udvidet ydeevne
 • En ny LCD-skærm med høj opløsning
 • Kraft til at detektere genstande i menneskestørrelse på op til 550 meters (600 yards) afstand

Begge versioner af Ocean Scout vil kunne fås hos detailhandlere og forhandlere af marin elektronik i februar 2015 med en pris for Ocean Scout 240, der svarer til kr. 11,996 DKK og med en pris for Ocean Scout 320, der svarer til kr. 18,396 DKK.

 

Sonarer

Professionel CP570 CHIRP-sonar

Den nye professionelle CP570 CHIRP sonar er beregnet til seriøse blue water-fiskere og leverer banebrydende sonar-teknologi til Raymarines multifunktionsskærme. CP570 er Raymarines seneste generation af intelligent CHIRP-signalbehandling, som gør det muligt med CP570 at se igennem tætte stimer af agnfisk, genkende springlag og samtidig spore ønskede byttefisk med exceptionel klarhed. Den industriførende CP570-sonar har følgende funktioner:

 • Smarte automatiske følsomhedskontroller, der lader fiskeren justere sonarens følsomhed, mens intelligent støjfiltrering automatisk mindsker støj fra vandsøjlen og øger afgrænsningen af målet
 • Raymarines eksklusive digitale overfladefilter afslører fiskemål i hele vandsøjlen
 • To helt uafhængige sonarkanaler giver hurtigere målidentifikation og op til 4 kW samlet udgangseffekt

CP470 CHIRP-sonar

Ved at inkorporere alle de seneste fremskridt inden for signalbehandling i CP570 bringer CP470 CHIRP-sonaren blue water CHIRP-sonarteknologi indenfor enhver fiskers rækkevidde.  CP470 understøtter to CHIRP-kanaler og op til 2 kW samlet udgangseffekt.  Som en ideel CHIRP-sonar, beregnet til blue water-lystfiskere, kan CP470-sonaren levere:

 • Intelligent filtrering om bord for klar, lydløs billeddannelse
 • Raymarines brede spektrum af CHIRP-teknologi med stor følsomhed
 • Forudsigelse af fiskemål ved høj opløsning og pålidelig bundsporing

CP370 digital sonar

CP370 leverer fremragende klarhed, skarpere fiskemål og automatisk drift ved hjælp af Raymarines næstegenerations ClearPulse™ digital sonarbehandling, så fiskerne kan bruge mere tid på at fiske og mindre tid på at justere sonaren. CP370 sonaren har følgende funktioner:

 • Kraft på op til 1.000 Watt
 • 200 kHz driftsfrekvens til kystfiskeri og 50 kHz til havfiskeri
 • Let at anvende om bord takket være automatisk signalbehandling

 

Den digitale CP370-sonar vil koste kr. 5,596 DKK og vil kunne fås hos forhandlere af elektronik og hos detailhandlere af marint udstyr i marts 2015. Detailprisen for CP470 er kr. 10,396 DKK og kr. 13,596 DKK for CP570. Begge vil kunne fås hos forhandlere og detailforhandlere af marint udstyr i april 2015.

Hvis du vil vide mere om disse produkter, kan du besøge www.FLIR.com eller komme forbi stand 1669A ved den internationale bådudstilling i Miami.


Om FLIR Systems:

FLIR Systems, Inc. er en af verdens førende inden for design, produktion og markedsføring af sensorsystemer, der forbedrer sansning og bevidsthed. FLIR's avancerede systemer og komponenter bruges til en lang række formål i forbindelse med termografi, situationssansning og sikkerhedsapplikationer, herunder luftbårne og jordbaserede overvågningssystemer, tilstandskontrol, navigation, fritidsaktiviteter, forskning og udvikling, processtyring ved fremstilling, eftersøgning og redning, narkotikaforbud, transportsikkerhed, grænsekontrol og havpatruljering, miljøovervågning, samt trusselsregistrering af kemiske, biologiske, radiologiske, nukleare våben og sprængstoffer (CBRNE). Få flere oplysninger på FLIR's hjemmeside på www.flir.eu

Om Raymarine:

Raymarine, som er førende i verden inden for marineelektronik, udvikler og producerer det mest omfattende udvalg af elektronisk udstyr til lystsejlads og lette kommercielle marinemarkeder. De prisvindende produkter er designet til høj ydeevne og brugsvenlighed, og fås igennem et globalt netværk af forhandlere og distributører. Raymarine's produkter omfatter radar, autopiloter, GPS-systemer, instrumenter, fiskesøgning, kommunikation og integrerede systemer. Raymarine er en division af FLIR Systems, som er førende i verden inden for termografi, og har hovedkontor i Fareham i Storbritannien. Få flere oplysninger om Raymarine på www.raymarine.dk

For further information contact Haley Ellison – FLIR Systems Tel: +1 503/919-0696 or Email: haley.ellison@flir.com. For high resolution images please go to www.raymarine.dk/media

11 Feb 2015

COMMENT