Raymarine udvider aSerien med nye LightHouse II-drevne 9 og 12 multifunktionelle touchskærme

Raymarine udvider aSerien med nye LightHouse II-drevne 9 og 12 multifunktionelle touchskærme

Tuesday, August 25, 2015


Nye a9- og a12-displays giver hurtig og flydende navigation, multisonar-kapacitet og ny video- og termisk nightvision-integration.

May 2014

Raymarine, en underafdeling af FLIR Systems, annoncerer i dag de splinternye multifunktionsdisplays a9 og a12 . Begge modeller får deres offentlige debut på Sanctuary Cove Boat Show i Queensland, Australien. De nye 9” og 12” multitouch-displays har Raymarine’s touchskærm-teknologi, der er bedst i sin klasse, med pinch-to-zoom, hurtig 10Hz intern GPS samt omfattende kablede og trådløse netværksudvidelsesfunktioner.

De nye modeller drives af den nyeste version af Raymarine’s LightHouse II-brugerinterface. Denne nyeste version af LightHouse II er endnu nemmere at bruge og er skræddersyet til samtlige nye multisonar-funktioner. Lystfiskere kan nu oprette deres eget skræddersyede sonare kommandocenter med flere uafhængige digitale, CHIRP- eller CHIRP DownVision-sonarkanaler, der kører samtidigt. Med denne kraftige og uafhængige sonarkontol kan lystfiskere se både interne og netværkssonar-moduler samtidigt og dermed opleve det ultimative inden for undervandsintelligens.

Med a9 og a12, der er designet til hastighed, får man med LightHouse II en hurtig og flydende kortplotter-navigationsoplevelse. En 10Hz 50-kanals intern GPS giver nøjagtig og smidig fartøjssporing med høj hastighed, mens en kraftig dualcore-processor og en dedikeret grafikprocessor giver problemfri panorering og zooming af Raymarine's LightHouse's vektor- og rasterkort (kun i USA). I USA omfatter alle aSeriens multifunktionsdisplays LightHouse-vektorkort over de amerikanske kystnære sejlrender inkl. fri adgang til LightHouse-rasterkort online på www.raymarine.com. aSerien understøtter også alle Navionics-kortformater inkl. Navionics’ lokale sonarkort.

Med visuel og termisk kameraintegration er de nye a9 og a12 bådejerens sjette sans til havs. Raymarine's termiske kameraer med overlegen FLIR-infrarød teknologi kan ses og styres via touchskærm, så bådejeren kan "se" i total mørke og føle sig sikker. a9 og a12 understøtter også multi-video via IP-kameraer til at holde øje med besætning, dokningsmanøvrer eller overvåge maskinrummet.

Bådejeren kan desuden få adgang til a9 og a12 overalt om bord med indbygget trådløst Wi-Fi-netværk og Raymarine's mobile apps. Med Raymarine's mobile apps kan bådejeren se og tage kontrol over ethvert aSerie-display direkte fra sin tablet eller smartphone. Med den indbyggede Wi-Fi kan bådejeren også synkronisere med Navionics' mobile apps. Bådejeren kan synkronisere viapunkter, ruter og nu også søkort. Den nye Navionics Boating-app leverer søkort og søkortsopdateringer trådløst fra Navionics-app'en direkte til ethvert LightHouse II-drevet display.

Ud over Wi-Fi har a9 og a12 indbygget bluetooth til fjernbetjening af MP3-musik og tilslutning til Raymarine’s RCU-3 trådløse fjernstyring af roret (ekstraudstyr).

Da de nye a9 og a12 drives af LightHouse II, er de nemme at netværksforbinde og udvide med ekstrafunktioner og funktionalitet:

 • Fjernstyringen HybridTouch™ bruger det kablede RMK-9 fuldfunktionelle fjernbetjeningstastatur (ekstraudstyr).
 • To Raynet-ethernet-porte for tilslutning af Raymarine-radarer, sonarmoduler og flere LightHouse II-drevne displays
 • Understøttelse af digital, HD-farve og Super HD-farveradar
 • Understøttelse af digital-sonar, CHIRP-sonar og CHIRP DownVision eksternt sonarmodul
 • Autopilot-kontrol med Raymarine Evolution-autopiloter. Gør ethvert aSerie-display til et autopilot-kontrolcenter
 • AIS-modtagerkonnektivitet med understøttelse af AIS-målsporing i både søkort- og radarapplikationer
 • Termisk nightvision-kamera (ekstraudstyr). Se og kontrollér Raymarine's termiske kameraer i T-serien
 • Understøttelse af SIRIUSXM Marine Weather-modtager (ekstraudstyr). Modtag og animer vejrudsigter hvert minut (kun i USA)
 • Forbind til enhederne NMEA2000 (inkl. adapter) og SeaTalkng
 • Motor-integration og brændstofovervågning. NMEA2000-understøttelse eller Raymarine’s ECI-100 universale motor-interface (ekstraudstyr)
 • Bådsystemkontrol med Empirbus Digital Switching (ekstraudstyr)
 • Ekstern GA150 GPS-antenne (ekstraudstyr) for GPS-modtagelse under dæk
 • Dualslot-microSD-kortlæser for adgang til kortdata, data-backups og opdateringer af LightHouse-software

De nye a9 og a12-serier fås begge i tre konfigurationer. Model a95 og a125 er den ideelle netværks-kortplotterløsning. a97 og a127 har samtlige funktioner fra a95 og a125 plus indbygget, højtydende, dobbeltkanal-digitalsonar. For lystfiskere, der kunne tænke sig at opelve Raymarine Visionality™, har a98 og a128 CHIRP DownVision™-sonar plus en CHIRP-fiskesøgnings-sonarkanal.

Priser fra:


nye a9 kr.12396.00 ekskl. Moms kr.18396.00 inkl. Moms

nye a12 kr.15495.00 ekskl. Moms kr.22995.00 inkl. Moms

Fås hvornår?: De nye a9 og a12 forventes at være i handlen i juli 2014


Om FLIR Systems:

FLIR Systems, Inc. er en af verdens førende inden for design, produktion og markedsføring af sensorsystemer, der forbedrer sansning og bevidsthed. FLIR's avancerede systemer og komponenter bruges til en lang række formål i forbindelse med termografi, situationssansning og sikkerhedsapplikationer, herunder luftbårne og jordbaserede overvågningssystemer, tilstandskontrol, navigation, fritidsaktiviteter, forskning og udvikling, processtyring ved fremstilling, eftersøgning og redning, narkotikaforbud, transportsikkerhed, grænsekontrol og havpatruljering, miljøovervågning, samt trusselsregistrering af kemiske, biologiske, radiologiske, nukleare våben og sprængstoffer (CBRNE). Få flere oplysninger på FLIR's hjemmeside på www.flir.eu

Om Raymarine:

Raymarine, som er førende i verden inden for marineelektronik, udvikler og producerer det mest omfattende udvalg af elektronisk udstyr til lystsejlads og lette kommercielle marinemarkeder. De prisvindende produkter er designet til høj ydeevne og brugsvenlighed, og fås igennem et globalt netværk af forhandlere og distributører. Raymarine's produkter omfatter radar, autopiloter, GPS-systemer, instrumenter, fiskesøgning, kommunikation og integrerede systemer. Raymarine er en division af FLIR Systems, som er førende i verden inden for termografi, og har hovedkontor i Fareham i Storbritannien. Få flere oplysninger om Raymarine på www.raymarine.dk

For further information contact Haley Ellison – FLIR Systems Tel: +1 503/919-0696 or Email: haley.ellison@flir.com. For high resolution images please go to www.raymarine.dk/media

RM12-0514

COMMENT