Marineradarsystemer

Radome- og radarsystemer med åben antenne

Marineradarsystemer til både | Marine Electronics by Raymarine

Maritime radarer med CHIRP impulskompression


Raymarine tilbyder en bred vifte af marineradarsystemer til alle typer og størrelser af både.

Dag- og natradarsystemer fra Raymarine holder dig orienteret om trafikken omkring dig, farer og forhindringer, vejrudsigten og så meget mere. Brug din båds radar til at navigere i tæt tåge eller regn, eller til at bekræfte din båds position med supernøjagtige radar-afstandsbedømmelser.

Lad MARPA og andre innovative detektionsteknologier hjælpe dig med at navigere sikkert gennem en overfyldt havn, og nyd søkortlignende kystdetaljer, når du sejler offshore. Har du brug for en radar til fiskeri? Find havfugle på lang afstand med Raymarines avancerede detektionsalgoritmer, der fører dig til fiskene.

MARINERADARPRODUKTER

Læs mere om den NYE Cyclone marineradar med åben antenne | Marine Electronics by Raymarine

NY Cyclone marinerader
med åben antenne

Solid State Radar med åben antenne

Cyclones, der er et højeffektivt, solid-state marineradarsystem, giver via sin ydeevne i al slags vejr søfarende selvtillid til at håndtere selv de mest krævende forhold.

Perfekt til: Motorbåde, fiskerbåde, kommercielle både og både til retshåndhævning

SE CYCLONE RADAR

Se Cyclones tekniske specifikationer

Læs mere om Magnum marineradar med åben antenne | Marine Electronics by Raymarine

Magnum marineradar
med åben antenne

Langtrækkende radar med åben antenne

Magnum højtydende radarer med åben antenne giver lang rækkevidde og uovertruffen radarbilleddannelse af små mål til Raymarines multifunktions-navigationsskærme.

Perfekt til: Motorbåde, kommercielle både og både til retshåndhævning

SE MAGNUM RADAR

Se Magnums tekniske specifikationer

Find ud af mere om Quantum | Marine Electronics by Raymarine

Quantum CHIRP
-marineradar

Trådløs CHIRP-radar

Ved at sætte en ny standard for solid state marineradarer, sikrer Quantum CHIRP-impulsteknologi, at mere energi når hvert mål, og medvirker til en uovertruffen billeddannelse på lange afstande.

Perfekt til: Sejlbåde, RIB både, mindre motorbåde

SE QUANTUM RADAR

Se tekniske specifikationer for Quantum

Find ud af mere om Quantum 2 | Marine Electronics by Raymarine

Quantum 2 Doppler
marineradar

Doppler kollisionsafværgelse

Quantum 2 næste generations CHIRP- impulskompressionsradar fra Raymarine giver overlegen målopmærksomhed ved både lange og ekstremt korte afstande.

Perfekt til: Sejlbåde, RIB både, mindre motorbåde

SE QUANTUM 2 RADAR

Se tekniske specifikationer for Quantum 2

Find ud af mere om radomer i HD farve | Marine Electronics by Raymarine

Marine radomer
i HD-farve

HD farve

Radomer i HD farve pakker store radarfunktioner ned i et lille kabinet. De understøtter fuglefunktion, scanning med dobbelt rækkevidde, højhastighedsscanning og meget mere.

Perfekt til: Sejlbåde, motorbåde og lettere kommercielle både

SE RADOMER I HD FARVER

Se tekniske specifikationer for HD Radome

VIGTIGE RAYMARINE RADARFUNKTIONER

Hovedfunktioner for marineradar - Doppler målsporing | Marine Electronics by Raymarine

Doppler målsporing

Doppler er udelukkende tilgængelig på Quantum 2 radomer og Cyclone-radarer med åben antenne, og det giver radaren mulighed for øjeblikkeligt at registrere målobjekter i bevægelse og vise dem i en unik farvepalette. Indgående målobjekter er røde, mens udgående målobjekter er grønne for øget opmærksomhed i situationer med høj trafik.

Hovedfunktioner for marineradar - RangeFusion-teknologi | Marine Electronics by Raymarine

RangeFusion™-teknologi

Kun tilgængelig på Cyclone-radarer, RangeFusion™-teknologi kombinerer korte og lange impulser i et enkelt radarbillede med stor klarhed og leverer samtidig exceptionelle mål ved korte og lange afstande.

Hovedfunktioner for marineradar - Målret True Trails | Marine Electronics by Raymarine

Målrettet True Trails skærm

Den viser historisk den vej, der følges af bevægelige målobjekter på radars billede. Målobjektet vises live i sin primære farve, mens dets vej eller spor forbliver synligt bag det i en valgbar periode. Dette gør det lettere for dig at se målobjekter i bevægelse og bestemme deres sejlretning på tværs af radar billedet.

Hovedfunktioner for marineradar - Integration af AIS | Marine Electronics by Raymarine

Integration af AIS

Det lader dig se ikonerne på dit radar billede for andre både, der detekteres af modtageren for dit automatiske identifikationssystem. For at bruge denne funktion skal du have en passende AIS-modtager eller transceiver tilsluttet til din multifunktionsskærm.

NY Magnum Radar – kursopdateringer i realtid | Marine Electronics by Raymarine

Stabiliseret PPI-skærm

Den gør det muligt for radar PPI'en (Plan Position Indicator) eller radarskopet at opdatere i realtid, selv når kursen på båden ændres. Dette giver dig en jævn og præcis markering af alle radarkontakter, når de ændrer kurs eller manøvrer, uden at skulle vente på, at radarscanneren gennemfører en fuld rotation. Stabiliseret PPI kræver tilstedeværelsen af en pejlingssensor såsom Raymarine ev1 eller et Evolution Autopilot system.

Hovedfunktioner for marineradar - MARPA-målsporing | Marine Electronics by Raymarine

MARPA målsporing

MARPA er en kollisionsafværgelsesfunktion, der gør det muligt for din radar at opfange og spore interessante målobjekter. Målobjekter kan opfanges manuelt eller automatisk (på nogle systemer). Når målobjektet er opfanget, vil radaren beregne målobjektets kurs, hastighed, nærmeste indsejlingspunkt (CPA) og tid til CPA. Symbolerne på skærmen viser dig målobjektets retning og hastighed. Synlige og hørbare tegn advarer dig om farlige situationer under udvikling.

Hovedfunktioner for marineradar - Radar overlejring på søkort | Marine Electronics by Raymarine

Radaroverlejring på kort

Det tillader dig at se det live radarbillede som et halvgennemsigtigt lag på dit navigationssøkort. Dette giver dig mulighed for at bekræfte positionerne af navigationshjælpemidler, andre både, forhindringer og landmasser ved at sammenligne dem med kortlagte objekter. Radaroverlejring er også meget nyttigt for sejlere, der er nybegyndere med radaren, og som ønsker at få en nem fortolkning af data fra radaren.

Hovedfunktioner for marineradar - Timet transmissionstilstand | Marine Electronics by Raymarine

Tidsindstillet transmissionstilstand

Det er en værdifuld motorbesparende funktion for sejlbåde og elektriske både. Når den er aktiveret, sender radarscanneren automatisk med et interval, der er valgbart, og går derefter tilbage til en standby-tilstand med lavt strømforbrug. Den reducerer radarens samlede arbejdscyklus, samtidig med at du kan vedholde overvågningen over lang tid. Resultatet er en betydelig besparelse på den vigtige strøm på batteriet, mens du er undervejs.

ANTENNE VERSUS RADOME-SYSTEMER

Radome eller åben antenne - hvad er forskellen?

Marineradarsystemer falder i to primære kategorier: Systemer med åben antenne eller lukkede Radome-systemer.

Marineradarsystemer med åben antenne | Marine Electronics by Raymarine

Åben antenne

Radarscannere med åben antenne består af 2 dele. Radarsoklen indeholder scannerens elektronik og styremekanisme. På toppen af piedestalen monteres en radarantenne. Raymarines Cyclone-radarer med åben antenne og Magnum med åben antenne kommer begge med en række valgmuligheder for sendeeffekt, og du kan vælge mellem en 3-fods, 4-fods eller 6-fods antenne

Radarer med åben antenne giver længere rækkevidde end radome scannere. Åbne antenner giver forbedrede detaljer om kystlinjen og målobjekter, der er pakket tæt sammen på grund af deres større antennestørrelse. Scannere med åben antenne er også mere følsomme over for svage målobjekter og målobjekter på lang afstand på grund af den øgede styrke fra deres store antenner.

Radome marineradarsystemer | Marine Electronics by Raymarine

Lukkede Radome scannere (radomer)

Lukkede Radome scannere indeholder mange af de samme komponenter som deres familie med åbne antenner, men alle de bevægelige dele opbevares i et kabinet, der kaldes en radome. Dette arrangement er især populært på sejlbåde og små både, hvor der er en chance for at sejl, rigning, liner, eller fiskerredskaber kan sætte sig fast i en roterende antenne. Radome scannere er kompakte og lette, hvilket gør dem velegnede til selv de mindste både.

Raymarine tilbyder 2 serier af radome radarscannere: Quantum radarsystemer bruger solid state CHIRP impulskompressionsteknologi til at registrere mål på en afstand på op til 38 km. Quantum har også fremragende detektion på korte afstande til langsom fart ved tågenavigation med dens evne til at se objekter så tæt på scanneren som 18 fod (5,5 m).

Scannere i HD farver tilbyder mange af de samme funktioner som Magnum med åben antenne, men i en mindre pakke. Systemer i HD farver kan se så langt som 77 km (48 miles) og har funktioner såsom fuglefunktion, scanning med dobbelt rækkevidde, højhastighedsscanning og meget mere.

Radarscanner systemer


Raymarine tilbyder 4 forskellige typer marineradarsystemer: Quantum radomer, radomer i HD farver, Cyclone med åbne antenner og Magnum med åbne antenner. Brug følgende tabel til hurtige sammenligninger mellem modellinjer. Der henvises til hvert produkts individuelle specifikationer for de nøjagtige værdier.  RAYMARINE RADARSCANNERE
Radartype Cyclone radar med åben antenne Magnum™ radar med åben antenne Quantum Radome Quantum 2 med Doppler Radomer i HD farver
Modeller 55 W (6 kW) og 110 W (12 kW) scannere
med åben antenne 1 m, 1,2 m eller 1,8 m (3 fod, 4 fod eller 6 fod)
4 kW eller 12 kW scannere med åbne antenner
1,2 m eller 1,8 m (4 fod eller 6 fod) modeller
Quantum 18" Quantum 2 18" 4 kW radomer
45 cm eller 61 cm (18" eller 24") modeller
Kompatibilitet med MFD Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL, eS-serien og gS-serien Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL, eS-serien og gS-serien Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL, eS-serien og gS-serien
Perfekt til Motorbåde, kommercielle både og både til retshåndhævning Motorbåde, kommercielle både og både til retshåndhævning Sejlbåde, RIB både, mindre motorbåde Sejlbåde, RIB både, mindre motorbåde Sejlbåde, motorbåde og lettere kommercielle både
Type Solid State CHIRP impulskompression med Doppler målsporing og RangeFusion™-teknologi Super farveradarteknologi i HD Solid State CHIRP impulskompression Solid State CHIRP impulskompression med Doppler målsporing Farveradarteknologi i HD
Strømforbrug Cyclone - 4 kW 70 W (30 W standby)
Cyclone Pro - 12 kW 110 W (30 W standby)
70 W (30 W standby)
110 W (30 W standby)
Energibesparende design med et meget lavt strømforbrug. 17 watt ved afsendelse og 7 watt ved standby Energibesparende design med et meget lavt strømforbrug. 17 watt ved afsendelse og 7 watt ved standby 18" 40 W (20 W Standby)
24" 60 W (25 W Standby)
Rækkevidde Cyclone - 6 kW: 72 NM
Cyclone Pro - 12 kW: 96 NM
4kW: 72NM
12kW: 96NM
24NM 24NM 18” 24NM
24” 48NM
Ydelse Uovertruffen målseparation på lang afstand ved hjælp af CHIRP impulskompression og stråleskærpningsteknologi. Robust aerodynamisk design. 60 rpm hurtig målsporing Uovertruffen målseparation på lang afstand med stråleskærpningsteknologi. Pålidelig radarteknologi, der anvendes af USAs kystvagt Let og nem at installere. Fremragende ydeevne på korte og lange afstande. Opdager mål så tæt på som 5,5 m (18 fod) Let og nem at installere. Fremragende ydeevne på korte og lange afstande. Opdager mål så tæt på som 5,5 m (18 fod) Pålidelig, kompakt radar radome ydeevne. Højhastighedsscanning
Automatisk fuglefunktion Cyclone udviddet fuglefunktion Ja Nej Nej Ja
MARPA målsporing Ja Ja Ja Ja Ja

Se og download Raymarines svar til OfCom's generelle meddelelse om forslag til ændring af tilladelser i henhold til loven om trådløs telegrafi